Search:

SMITHSONIAN | NATIONAL MUSEUM OF AFRICAN AMERICAN HISTORY & CULTURE

One of the signature spaces is the museum is the Contemplative Court. The structure features a glass oculus that at once allows in natural light and offers a cascading waterfall, allowing for quiet reflection. The ceiling required a somber elegance, as well as gloss to reflect the delicate movement of the water, but natural materials were out of the question due to weight, UV degradation, and maintenance. The final finish, a mid-gloss blackened copper with green flecks, was additionally perforated to capture the differing light sources and allowing the participant to gaze upward in thought.

Location:

Washington DC

Architect:

David Adjaye Asscociates

Davis Brody Bond

Finish:

Emerald Copper

Material:

1mm Aluminum