fbpx
Search:

SMITHSONIAN | NMAAHC

The Contemplative Court, one of the signature spaces in the museum, features a glass oculus that allows natural light to filter in through a cascading waterfall, resulting in a quiet reflection. The ceiling required a somber elegance, as well as gloss, to reflect the delicate movement of the water. Natural materials could not be utilized in this ceiling, due to weight, UV degradation, and maintenance. The final finish, a mid-gloss blackened copper with green flecks, was designed and the ceiling panels then perforated to capture the range of light sources, allowing the participant to gaze upward in contemplation.

Location:

Washington, DC

Architect:

Freelon Adjaye Bond | SmithGroup | Davis Brody Bond

Material:

1mm Aluminum

Awards:

· 2018 AZ Awards, People’s Choice · 2017 Beazley Design of the Year · 2017 Metal Architecture Awards, Interiors Award

PHOTO CREDIT:

OTTO