fbpx
Search:
Title Image

Expensify Office

Expensify Office

Portland, OR | ZGF

Set in Portland’s downtown National Landmark First National Bank building, built in 1916, Expensify’s new offices reflect the company’s signature “choose-your-own-adventure” work setting. Since Expensify does not own the building, the design accounts for both the grandeur of the existing interiors and the realities of the lease term.

The main goal was to balance the space needs of the clients and the historical importance of the building by referencing the historic details and proportions. The brass was the bridging detail for this connection between contemporary and historical and made a significant impact via two brass-clad, glass-enclosed work spaces which dominate the central void. There is additional scope in the “Gatsby” style break rooms where the same metal is used for backsplashes, unifying the public and private spaces.

Finish | Hampton Brass

Scope | Interior Face Fastened wall paneling

Gauge | 3.0mm

Industry | Commercial Office

Recognition

2020 – Architizer A+Award, Office Interiors.

2019 – Metal Architecture Design Awards, Interiors. ArchDaily, Refurbishment in Architecture. Interior Design, Best in Design.

2018 – The Architect’s Newspaper Best of Design, Interiors – Workplace. Interior Design Best of Year, Mid-Size Tech Office. AIA Portland Honor Award, Interior Project. GRAY Awards, Interior Design/Commercial. ENR Northwest, Best Interiors/Tenant Improvement. IIDA Oregon, Juror’s Choice. IIDA Oregon, Best in Corporate.

Photographer | Garrett Rowland Photography